Αποκλείστηκε από το ποδόσφαιρο για εξίμισι χρόνια ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Ντέιβιντ Τσανγκ, καθώς συνδέεται με σκάνδαλο που αφορά οικονομικές ατασθαλίες σε ένα κατασκευαστικό πρόγραμμα αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ads

Η FIFA κατηγόρησε τον Ντέιβιντ Τσανγκ για «αποδοχή και προσφορά δώρων» και «σύγκρουση συμφερόντων», σχετικά με την κατασκευή των κεντρικών γραφείων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Νέας Ζηλανδίας. Εκτός από την ποινή της στέρησης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, του επιβλήθηκε και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Ο Τσανγκ παραιτήθηκε από υπεύθυνος της Ωκεανίας, όταν έλεγχος της FIFA διαπίστωσε ανωμαλίες όσον αφορά τα συμβόλαια για τα γραφεία στο Όκλαντ. Έτσι, μετά τα 16,8 εκατομμύρια ευρώ, που είχε δώσει ήδη, η FIFA σταμάτησε τη χρηματοδότηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέντε από τους οκτώ αντιπροέδρους της FIFA, τον Μάιο του 2015, μαζί με τον τότε πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ και τον γενικό γραμματέα Ζερόμ Βαλκ έχουν καταδικαστεί για δωροδοκία, ή έχουν παραιτηθεί, καθώς γινόταν έρευνα εναντίον τους.

Ads