Θα πρέπει να γίνουν έρευνες να δουν τη ζημιά, που έχει γίνει στο κανάλι, γιατί αν περάσουν τα πλοία που περιμένουν, μπορεί να γίνει μεγαλύτερη ζημιά, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρλετής, πλοίαρχος σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είναι εγκλωβισμένο στην Διώρυγα του Σουέζ.

Ads

Ο Έλληνας πλοίαρχος είπε στο MEGA: «Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διώρυγας, θα πρέπει να το βγάλουν το Ever Given. Θα αποφασίσουν αν θα το τραβήξουν προς τα πίσω, ή αν θα χρειαστεί να ανέβει βορειότερα που έχει τεχνητές λίμνες και να περιμένει εκεί. Απαγορεύεται να περάσει άλλο καράβι δίπλα του». «Όταν το τράβηξαν, αρκετό μέρος της άμμου μπήκε στο κανάλι, το οποίο σημαίνει ότι άλλαξε το βάθος του καναλιού. Οπότε θα γίνει επιθεώρηση να δουν τι ζημιά έγινε» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρλετής περί τα 360 πλοία είναι εγκλωβισμένα στην διώρυγα, ενώ, το πλοίο που ο ίδιος είναι επικεφαλής, θα είναι από τα πρώτα που θα περάσουν, όταν επιτραπεί.

Ύστερα από σχεδόν μια εβδομάδα, το πλοίο Ever Given, που είχε κολλήσει και προκαλέσει πρωτοφανές μποτιλιάρισμα στο κανάλι, αποκολλήθηκε.