Για δεύτερη ημέρα και νύχτα διαδήλωσαν μαζικά κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χιλιάδες πολίτες σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας. Σοβαρά επεισόδια με δεκάδες προσαγωγές σημειώθηκαν στο Όρεγκον με τις αρχές να κάνουν λόγο για «εξέγερση». 

Ads

Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον, στη Βαλτιμόρη, στη Φιλαδέλφεια, αλλά και στη Νέα Υόρκη. Στη δυτική ακτή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οουκλάντ, στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Στο Πόρτλαντ, οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και κατέστρεψαν πολλά οχήματα ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ορισμένοι διαδηλωτές ψέκασαν γκράφιτι σε αυτοκίνητα, κτίρια και έσπασαν παράθυρα.

«Λόγω της εκτεταμένης εγκληματικής συμπεριφοράς, η διαδήλωση θεωρείται πλέον εξέγερση. Το πλήθος έχει ενημερωθεί» σημείωσε στο Twitter η αστυνομική υπηρεσία.

Ads

Δεκάδες διαμαρτυρόμενοι στη Μινεάπολη έκαναν πορεία στον διακρατικό αυτοκινητόδρομο 94, μπλοκάροντας την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις για τουλάχιστον μία ώρα ενώ ένα μικρό πλήθος διαδηλωτών σταμάτησε για λίγη ώρα την κυκλοφορία σε ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Λος Άντζελες.

Στη Βαλτιμόρη, η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 600 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν.

image

image

image

Στο Ντένβερ, περίπου 3,000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που διαδήλωσαν στο Ντάλας.

Στην Ουάσιγκτον, περίπου 100 διαδηλωτές έκαναν πορεία από τον Λευκό Οίκο, όπου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ομπάμα, μέχρι το ξενοδοχείο Trump International.

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

image

image