Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Ads

«Έχουμε συμφωνήσει όσον αφορά την ημερομηνία», δήλωσε ο Ουσακόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ «ταυτόχρονα» με τη γερμανική καγκελαρία.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν «ασφαλώς» θα συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Ads

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στη Μόσχα την 9η Μαρτίου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πούτιν είχε δηλώσει πως «αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου».

Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τη 10η Μαΐου 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τους δυτικούς έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Δεν είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως κι εκείνη, οι περισσότεροι ηγέτες δυτικών κρατών μποϊκοτάρισαν τον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.