Μια ηθοποιός του Χόλιγουντ και μια νεαρή κοπέλα με σύνδρομο Down είναι αποφασισμένες να κάνουν τη διαφορά. Ξεκίνησαν την αποστολή τους με σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι ορίζουν την ομορφιά και να δείξουν ότι βλέπουν την αναπηρία τους ως δώρο.

Ads

Μπορεί οι εικόνα τους να μην συμφωνεί με τα επιβεβλημένα πρότυπα ομορφιάς αλλά τόλμησαν να δείξουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι και τα κατάφεραν.

Η Jamie Brewer, μοντέλο και ηθοποιός περπάτησε στη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μετά από πρωτοβουλία της σχεδιάστριας και δημιουργού της καμπάνιας «Role models Not Runway Models» Carrie Hammer.

image

Ads

image

«Νέες γυναίκες με βλέπουν και σκέφτονται ότι “αφού μπορεί εκείνη να το κάνει, τότε μπορώ κι εγώ”» λέει η Jamie. «Και είναι αληθινή έμπνευση να είσαι πρότυπο για τις νέες γυναίκες και να τις ενθαρρύνεις να είναι αυτές που είναι».

Η αποφασισμένη Madeline

Η 18χρονη Madeline Stuart, από το Μπρισμπεϊν του Κουΐνσλαντ έχει σύνδρομο Down. Για ένα μεγάλο μέρος της ζωής της, η Madeline αγωνίστηκε και αντιμετώπισε τα προβλήματα της καρδιάς και του βάρους που είχε λόγω του συνδρόμου της. Αλλά πέρυσι αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της ζωής της, βελτιώνοντας την φυσική της κατάσταση.

image

Η μητέρα της Madeline, Rosanne περιγράφει στην Daily Mail ότι «κάθε μέρα της έλεγα πόσο όμορφη, καταπληκτική, έξυπνη και αστεία είναι. Η Madeline ποτέ δεν ήταν εγωίστρια και ανησυχεί για όλους. Στο μπάσκετ, αν κάποιος από την αντίθετη ομάδα πέσει κάτω, θα σταματήσει να παίζει και θα τον βοηθήσει να σηκωθεί».

Με την υποστήριξη της μητέρας της, η Madeline άρχισε να κάνει χορό, κολύμπι, γράφτηκε στις μαζορέτες καθώς και στην ομάδα κρίκετ για τα Special Olympics. «Πριν  από 14 μήνες ήμουν υπέρβαρη. Αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές μου συνήθειες ώστε να ζήσω περισσότερο και πιο υγιή» εξηγεί η Madeline.

image

Κάπως έτσι, η Madeline έχασε 20 κιλά και σήμερα θέλει να δώσει έμπνευση σε ανθρώπους που προσπαθούν να πετύχουν μία σημαντική αλλαγή στο σώμα και την υγεία τους. «Οι άνθρωποι με Σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν τα πάντα, απλά στο δικό τους ρυθμό. Αν τους δώσεις μία ευκαιρία θα δεις ότι θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω στις προσδοκίες σου».

image

Ο καινούριος της εαυτός της έδωσε την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο μόντελινγκ, μία απόφαση που βρήκε ανταπόκριση στην εταιρεία ρούχων Living Dead, η οποία συνεργάζεται με μοντέλα διαφόρων σωματότυπων.

image