Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 97.

Ads

«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας» το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.

Το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) από την άλλη ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος-128 νεκροί-αλλά οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.Ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος καταγγέλλει την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν τους προστάτεψε και αναφέρει ότι δεν υπήρχαν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο χτύπημα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έρχεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ο ένας εκ των δύο καμικάζι ήταν αδερφός του βομβιστή της επίθεσης του Ιουλίου στο Σουρούτς της Ανατολικής Τουρκίας.

Ads

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κύριος Νταβούτογλου, σε συνέντευξη του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο είπε ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στο όνομα του βομβιστή, κύριοι ύποπτοι είναι Τούρκοι ζιχαντιστές . Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού cnn υπάρχει πιθανότητα παραίτησης του υπουργού εσωτερικών.