Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε σήμερα να «καταδικάσει» τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. 

«Don’t worry, be happy», είναι το σχόλιο του Ρώσου Προέδρου για την απόφαση Τραμπ. «Δεν θα έκρινα τον Ομπάμα, εεε... εννοώ τον Τραμπ, για την απόφαση που πήρε» είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια εξήγησε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους. Διευκρίνισε επίσης ότι θα προτιμούσε μια επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών παρά την αποχώρηση από αυτές. Έκανε δε έκκληση για «συνεργασία» με την Ουάσινγκτον προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν αρνείται να εργαστεί στο θέμα αυτό», επέμεινε. «Δεν πρέπει να ταραζόμαστε αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε από κοινού, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης «καλή» τη συμφωνία του Παρισιού του 2015, και εξήγησε ότι η Ρωσία δεν την έχει επικυρώσει ακόμη επειδή περίμενε να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.