Tουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 ακόμα αγνοούνται μετά τη βύθιση ρωσικού αλιευτικού αργά το βράδυ της Τετάρτης στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Ads

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, το αλιευτικό Νταλνίι Βοστόκ, επέβαιναν 132 άτομα, τα μισά από τα οποία έχουν διασωθεί.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς με τη θερμοκρασία των υδάτων να βρίσκεται στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. 

Ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης Βίκτορ Κλεπίκοφ ανέφερε στο Reuters πως αναζητούνται άλλα 15 άτομα. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας» είπε.

Ads

Αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για παραβίαση των συνθηκών ασφαλείας λόγω υπέρβασης του όριου βάρους για το φορτίο του πλοίου. 

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές την ώρα του δυστυχήματος το πλήρωμα προσπαθούσε να μαζέψει μεγάλο δίχτυ που είχε βάρος 100 τόνων. Την ίδια ώρα πάντως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το σώμα του σκάφους να χτυπήθηκε από κομμάτι πάγου στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σκάφος επέβαιναν 78 Ρώσοι και 54 ξένοι υπήκοοι από Μιανμάρ, Ουκρανία, Λιθουανία και Βανουάτου.