Ads

Παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα σε κεντρική πλατεία συνοικίας που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Χαλέπι, προκαλώντας «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», μετέδωσε φιλο-καθεστωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς και 72 τραυματισμένους σε τρεις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Χαλέπι.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ιατρικές πηγές, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 40 και των τραυματιών σε 90.
 
«Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι στην πλειονότητά τους μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων. Στόχοι των επιθέσεων ήσαν μια λέσχη αξιωματικών και οδοφράγματα του τακτικού στρατού», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στην κύρια πλατεία της πόλης Σααντάλα Τζαμπίρι και μία πέμπτη σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων στα όρια της Παλιάς Πόλης.

 
Οπλισμένοι μόνο με ελαφρά όπλα οι αντικαθεστωτικοί καταφεύγουν σε βομβιστικές επιθέσεις σε περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχονται από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. Στη συγκεκριμένη πλατεία έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μεγάλες διαδηλώσεις στήριξης στον πρόεδρο.

 
Λιβανέζικη εφημερίδα που πρόσκειται στον Άσαντ έγραψε χθες, Τρίτη, ότι ο πρόεδρος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Χαλέπι για να δει από κοντά την κατάσταση και ότι διέταξε την ανάπτυξη 30.000 επιπλέον στρατιωτών στην περιοχή. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο πρόεδρος θα παραμείνει στην πόλη.

Το Χαλέπι, μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο της Συρίας και νευραλγικός εμπορικός κόμβος στο βόρειο τμήμα της χώρας, αποτελεί πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αντικαθεστωτικών ανταρτών και κυβερνητικών τακτικών δυνάμεων από τις αρχές Αυγούστου.

Ads

image

image

image