Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός κάνοντας λόγο για μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Ads

«Συνολικά 29 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης (σημ: η τουρκική ηγεσία χρησιμοποιεί τον όρο “αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση” για το PKK) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Αυγούστου στο βόρειο Ιράκ. Επίσης στις 21 Αυγούστου 12 μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Σιρνάκ κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως γράφει η τουρκική Hurriyet, από τον Ιούλιο, όταν ξεκίνησαν και πάλι οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικών δυνάμεων και του PKK, έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ανακοινώθηκε επίσης πως ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας από βομβιστική επίθεση στα περιφερειακά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος AKP, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την επίθεση στους αντάρτες του PKK.

Ads

Σε άλλη επίθεση, δύο άτομα, φερόμενα ως μέλη του PKK, έριξαν βόμβες εναντίον των περιφερειακών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ντιγιάρμπακιρ, μια πόλη της νότιας Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου.