1. Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας μετά την συμφωνία με το Ισραήλ για μια μόνιμη εκεχειρία μετά από επτά εβδομάδες ισραηλινών βομβαρδισμών.

Ads

2. Ο πρώην τραπεζίτης στον όμιλο Ρότσιλντ, Εμάνουελ Μακρόν, είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, στη θέση του Αρνό Μποντεμπούρ. Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκαν τα νέα πρόσωπα της γαλλικής κυβέρνησης, της τρίτης μέσα στα δύο χρόνια προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ.

3. Συνάντηση Πούτιν – Ποροσένκο, στη σύνοδο του Μινσκ όπου διεξάγονται συνομιλίες για την ουκρανική κρίση στη σκιά των καταγγελιών του Κιέβου.

4. Στοιχεία από το ΕΚΑΒ για τα θύματα του πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, που στήθηκε τον Μάιο του 2011 μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας, δίνονται στη δημοσιότητα από την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος.

Ads

5. Πρώην διαιτητής δήλωσε πως οι Κουρίδης και Σταθόπουλος, πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, αντίστοιχα τον πλησίασαν πριν τον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού (2011-2012) και του ζήτησαν να νικήσουν οι ερυθρόλευκοι

6. Σε έξι δόσεις αποφασίστηκε να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

7. Εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Παιδείας για τους «αιώνιες φοιτητές».

8. Ναι στο αντιρατσιστικό λέει η Εκκλησία αλλά «ξέχασε» τους ομοφυλόφιλους.

9. Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο δημοτικιστή, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Κριαρά, είπε σήμερα η Θεσσαλονίκη.

10.  Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στην περιοχή της Κομοτηνής. Ο μοναδικός χειριστής του αεροσκάφους κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο.

  • Διαβάστε την ιστορία του Αλέξανδρου Μεταξά, του τυφλού φοιτητή που για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την κυβέρνηση είναι ένας ακόμη «αιώνιος» φοιτητής, όμως στην πραγματικότητα η περίπτωσή του αποτελεί μια επιστημονική πρόκληση με παγκόσμιες προεκτάσεις.