Ένα βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να δειπνεί με την οικογένεια Αγκαλάροφ, της οποίας το όνομα πρωταγωνίστησε στο τελευταίο σκάνδαλο επαφών της πλευράς Τραμπ με τους Ρώσους, έφερε στο φως το CNN. 

Ads

Το βίντεο τραβήχτηκε στις 15 Ιουνίου 2013, παραμονή του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις ΗΠΑ και σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, στη «ζεστή σχέση» μεταξύ του Τραμπ και της οικογένειας Αγκαλάροφ, που έγιναν επιχειρηματικοί εταίροι του στο Λας Βέγκας τον Ιούνιο του 2013.

Ο Τραμπ διακρίνεται να μετέχει σε μια ζωηρή συζήτηση με τον Ρώσο επιχειρηματία Αράς Αγκαλάροφ, στενό φίλο του Πούτιν, τον τραγουδιστή γιο του Εμίν και τον βρετανικής καταγωγής υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών τους, Ρομπ Γκόλντστοουν.

Ο Γκόλντστόουν ήταν αυτός που πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ – όπως φάνηκε από τα emails που ο ίδιος δημοσίευσε – να συναντήσει τη Ρωσίδα δικηγόρο που θα του έδινε πληροφορίες οι οποίες ενοχοποιούσαν τη Χίλαρι Κλίντον και θα βοηθούσαν τον Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία. 

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει φέρει νέους τριγμούς στο πολιτικό μέτωπο της Αμερικής με τους δημοκρατικούς να κατηγορούν το γιο του Τραμπ ακόμη και για «προδοσία» και τον ίδιο τον πρόεδρο να τον υπερασπίζεται για τη διαφάνεια και την ηθική του. 

Ads

Ο Τραμπ τζούνιορ, ο οποίος συναντήθηκε τελικά τον Ιούνιο του 2016 στον Πύργο του Τραμπ στο Μανχάταν με τη δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία περιγράφεται στα email ως «δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης», κάτι που αρνείται το Κρεμλίνο, λέγοντας ότι δεν την γνωρίζει. 

Τι λέει ο Τραμπ στο βίντεο

Στο βίντεο ο Τραμπ πλέκει το εγκώμιο της οικογένειας Αγκαλάροφ, τα μέλη της οποίας περιγράφει ως τους «πιο ισχυρούς ανθρώπους σ’ ολόκληρη τη Ρωσία».

Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα η διοργάνωση του διαγωνισμού Μις Κόσμος στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2013 κατόπιν συμφωνίας με τους Αγκαλάροφ να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς.

«Είναι πραγματικά μια μεγάλη χώρα. Μια πολύ ισχυρή χώρα με την οποία έχουμε δεσμούς, αλλά όχι υπέροχη σχέση, θα έλεγα και εύχομαι αυτό να βοηθήσει αυτή τη σχέση», αναφέρει.