Ένα σημαντικό εύρημα που αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη πριν το μοιραίο Airbus Α320 της Germanwings συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις φαίνεται πως κατέχουν οι αρχές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο του  Paris Match όσο και της Bild, τα συνεργεία διάσωσης φέρονται να εντόπισαν στα συντρίμμια κινητό τηλέφωνο στο οποίο υπάρχει βίντεο που τραβήχτηκε λίγο πριν το δυστύχημα και καταγράφει τόσο την προσπάθεια του κυβερνήτη να μπει στο πιλοτήριο όσο και τον πανικό των επιβατών. 

Ads

Το Paris Match που γράφει ότι έχει δει μέρος του βίντεο αναφέρει ότι στο βίντεο φαίνεται ο πανικός που επικρατούσε στην καμπίνα. Οι σκηνές είναι χαοτικές. Δεν είναι εύκολο να διακριθούν πρόσωπα ωστόσο οι αρχές μπορούν να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα από τα όσα ακούγονται.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ακούγονται κραυγές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα τελευταία λεπτά οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί. Ακούγονται επίσης δυνατά χτυπήματα, που ταιριάζουν με το σενάριο που θέλει τον κυβερνήτη να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου με τσεκούρι προκειμένου να αποτρέψει την τραγωδία.