Μία 16χρονη Ινδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αυτοπυρπολούμενη, μετά τον φερόμενο βιασμό της από έναν γείτονα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Ινδική αστυνομία. Νοσηλεύται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ads

Το 16χρονο κορίτσι από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας Άνιλ Νέχρα. Η κοπέλα δήλωσε πως είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες από έναν γείτονά της, τον οποίο και κατονόμασε, πρόσθεσα ο Α. Νέχρα, αναφέροντας ότι ο φερόμενος ως βιαστής έχει συλληφθεί.

Η οικογένεια της κοπέλας δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον, πρόσθεσε η οικογένειά της.

Ο ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας -που υπέκυψε στα τραύματά της – στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα,  προκάλεσε τεράστιο κύμα αντιδράσεων στην Ινδία με τους διαδηλωτές να έχουν την αξίωση να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών. Ζητούν να γίνονται γρηγορότερα οι έρευνες και οι δίκες στις υποθέσεις βιασμού.

Ads

Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμών εκκρεμούν ενώπιον των ινδικών δικαστηρίων, σύμφωνα με ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στην Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις αρχές.