Αστυνομικοί και πυροσβέστες του Ρίο ντε Τζανέιρο προχώρησαν σε ανάρτηση πανό στο αεροδρόμιο της πόλης, στο χώρο των διεθνών αφίξεων που έγραφε στα αγγλικά «Καλώς ήλθατε στην Κόλαση.

Ads

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες είναι απλήρωτοι. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα αστυνομικά ελικόπτερα είναι καθηλωμένα, τα περιπολικά αυτοκίνητα σταθμευμένα και οι δυνάμεις ασφαλείας του Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκονται κάτω από τόσο μεγάλη οικονομική πίεση, ώστε ορισμένοι άνδρες φτάνουν μέχρι του σημείου να επαιτούν για δωρεές… στυλό και άλλων προμηθειών -ακόμη και χαρτί τουαλέτας.

Η κατάσταση τους έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου.

Η κίνηση με την ανάρτηση πανό στο αεροδρόμιο έρχεται σε συνέχεια πολλών και μαζικών κινητοποιήσεων τόσο των αστυνομικών όσο και των πυροσβεστών της πόλης οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Καταρρέει οικονομικά το Ρίο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων

Ads

Τα συνδικαλιστικά όργανα και των δύο σωμάτων έχουν εδώ και καιρό ενημερώσει την κυβέρνηση πως σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, θα προχωρήσουν σε γενικές απεργίες ακόμη και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ενώ αρχικά είχε δεσμευθεί να εξοφλήσει τους εργαζομένους δεν έχει τηρήσει κάποια από τις δεσμεύσεις της.