Σε συμβιβασμό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την πρώην παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον κατέληξε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ads

Η παρουσιάστρια είχε καταθέσει μήνυση στις 6 Ιουλίου κατά του πρώην προέδρου του δικτύου Ρότζερ Έλις κατηγορώντας ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Έλις την είχε απειλήσει ότι εάν δεν δεχόταν τις προτάσεις του θα κατέστρεφε την καριέρα της.

image

Ads

Ο όμιλος 21st Century Fox Inc, μητρική εταιρεία του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό, ωστόσο δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε μια δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.

«Εκφράζουμε ειλικρινά τη λύπη μας και ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι η Γκρέτσεν δεν αντιμετωπίστηκε με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που εκείνη και καθένας από τους συναδέλφους μας αξίζει» επισημαίνει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

image

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κίνηση της Γκρέτσεν πυροδότησε ένα κύμα κατηγοριών και από άλλες γυναίκες οι οποίες είχαν έρθει αντιμέτωπες με την περίπτωση Έλις κατά τη διάρκεια της (επί σειρά δεκαετιών, μακράς) καριέρας του τόσο στην τηλεόραση, όσο και στην πολιτική (με τους Ρεπουμπλικανούς).

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν την κατάθεση αγωγής από την Κάρλσον, περισσότερες από 20 γυναίκες ήρθαν σε επαφή με τους δικηγόρους της παρουσιάστριας καταγγέλλοντας ότι υπήρξαν επίσης θύματα του πρώην προέδρου του δικτύου