Ο απεσταλμένος του tvxs.gr στην Ουκρανία, Spyros Hound, περιγράφει όσα είδε και βίωσε περπατώντας ανάμεσα στην φρίκη του KUHARI και του TETEROVSYKE

Ads

Δύο τουριστικές περιοχές που μετατράπηκαν σε πεδίο μαχών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων. Όπως σημειώνει ο φωτογράφος Spyros Hound, το πέρασμα του ρωσικού στρατού από την περιοχή δεν εξηγείται με στρατηγικούς όρους παρά μόνο στο πλαίσιο της παγίδας του αποπροσανατολισμού στην οποία συχνά έπφταν οι Ρώσοι προσπαθώντας να περικυκλώσουν το Κίεβο. 

Ένας πύραυλος καρφωμένος στην άσφαλτο, στη μέση του πουθενά, και ένας κρατήρας 20 μέτρων στη μέση ενός δάσους, είναι οι χαρακτηριστικές εικόνες ενός αιματηρού κυνηγητού «εκτός έδρας» χωρίς ιδιαίτερο νόημα, με θύματα κυρίως τις ζωές και τις περιουσίες αθώων ανθρώπων. 

Ακολουθεί η περιγραφή του:

KUHARI και TETEROVSYKE. Δύο περιοχές στα Βόρειο-Δυτικά περίχωρα του Κιέβου. Γήπεδα γκόλφ, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και οι επισκέπτες λάτρευαν να νοικιάζουν τα Golf – cars για να κάνουν βόλτες στις όμορφες κυκλικές διαδρομές γύρω από τον χώρο των γηπέδων, μικρές εξοχικές κατοικίες, σχολές ιππασίας, καθώς και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του εσωτερικού κυρίως τουρισμού που ανθούσε πριν την έναρξη του πολέμου.

Ads

Οι νάρκες στην περιοχή δεν μας επιτρέπουν την επίσκεψη στα επιμέρους σημεία όπου έχουν όλα υποστεί μεγάλες καταστροφές, καθώς τα Ρωσικά στρατεύματα πέρασαν από εδώ, κάτι που προκαλεί εντύπωση μιας και ομολογουμένως δεν στέκει στρατηγικά και μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επίσκεψή τους εδώ έγινε κατά τύχη και στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού που συχνά έπεφταν θύματα στην προσπάθειά τους να περικυκλώσουν το Κίεβο.

Ένας Πύραυλος που δεν εξερράγη καρφωμένος στην άσφαλτο στη μέση του πουθενά, ένας κρατήρας διαμέτρου 20 μέτρων στη μέση ενός δάσους, αεροπορικές επιθέσεις με πυραύλους σε χωριά δίχως την παραμικρή παρουσία στρατιωτικών στόχων και δυνάμεων όπως μας λένε οι κάτοικοι καθώς και άλλα σημάδια, μαρτυρούν πως οι Ουκρανικές και οι Ρωσικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε ένα κυνηγητό «εκτός έδρας» χωρίς ιδιαίτερο νόημα, με θύματα κυρίως τις ζωές και τις περιουσίες αθώων ανθρώπων.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image