Αμφιβάλλουν για τη δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ, με δεδομένο την υποχρεωτική εφαρμογή του προγράμματος, οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial.

 
Μάλιστα το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών εκτιμούν πως «τα χρήματα που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα», διότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια.
 
Σχετικά με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η ευρωζώνη σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, το 84% των Γάλλων, το 76% των Γερμανών, το 90% των Ισπανών και το 88% των Ιταλών θεωρεί πως «οι δυσκολίες θα αυξηθούν επικίνδυνα».
 
Απαισιόδοξοι, εκτός από τους Ιταλούς, εμφανίζονται και για το ενδεχόμενο να καταφέρει η Ελλάδα να μειώσει το χρέος και το έλλειμμά χάρη μέσω του προγράμματος που καλείται να εφαρμόσει. Ειδικότερα το 56% Ιταλών πιστεύει πως θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, ενώ αντίθετα το 39% στη Γαλλία, το 27% στη Γερμανία κι το 44% στην Ισπανία εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους στόχους της.
 
Σε περίπτωση αποτυχίας οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Την έξοδο της Ελλάδας σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζει το 78% των Γερμανών, το 65% των Γάλλων, το 51% των Ισπανών και το 49% των Ιταλών.
 
Πάντως οι απόψεις των Γερμανών και των Γάλλων εμφανίζονται να έχουν μεταβληθεί κατά τι από το Νοέμβριο του 2011, όταν είχαν ερωτηθεί σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση. Το ποσοστό όσων υποστήριζαν τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν τότε αντίστοιχα 81% και 73%.
 
Όσον αφορά στις χώρες τους, στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες αντιτίθενται σε μια επιστροφή στα παλαιά εθνικά νομίσματα.
 
Το 74% των Γάλλων τάσσονται εναντίον της εγκατάλειψης του ευρώ για το φράγκο, το 75% των Ισπανών είπαν ότι αντιτίθενται στην επιστροφή στην πεσέτα, το 72% ότι δε θέλουν επιστροφή στη λιρέτα. Η αντίθεση στην εγκατάλειψη του ευρώ είναι λιγότερο ισχυρή στη Γερμανία, όπου ένα 61% απάντησε όχι στην επαναφορά του μάρκου.
 
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 18η ως την 21η Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.001 ανθρώπων στη Γαλλία, 1.003 στη Γερμανία, 976 στην Ισπανία και 967 στην Ιταλία. Δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες Le Journal du Dimanche (Γαλλία), ABC (Ισπανία), Bild am Sonntag (Γερμανία) και Corriere della Sera (Ιταλία).