Σε 16 ανέρχονται οι άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, που σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον κοντά στη Ράκα, την άτυπη «πρωτεύουσα» του ISIS στο έδαφος της Συρίας, που αποτελεί στόχο μιας τεράστιας κλίμακας επίθεσης.

Ads

Οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν το χωριό Μπαρούντα, 15 χλμ. δυτικά της Ράκας, όπως διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεκαέξι άμαχοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα και τα πέντε της παιδιά καθώς και τρία ζευγάρια, σκοτώθηκαν από τα πλήγματα» αυτά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

«Επρόκειτο στην πλειονότητά τους για εκτοπισμένους, για αμάχους που είχαν φύγει (για να σωθούν) από τους εντατικούς βομβαρδισμούς σε άλλες περιοχές (υπό τον έλεγχο) του ΙΚ στην επαρχία της Χομς», νοτιότερα, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Ads

Χθες Τρίτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός διεξήγαγε μεταξύ της 23ης Απριλίου και της 23ης Μαΐου τις πιο φονικές επιδρομές του από ποτέ μέσα σε ένα μήνα στη Συρία για τους αμάχους (225 νεκροί).