Ένα νέος διαδικτυακός εφιάλτης με την ονομασία “48-Hour Challenge”, έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε παιδιά και εφήβους.

Ads

Πρόκειται για ένα νέο σοκαριστικό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει από το facebook και προκαλεί τα παιδιά να εξαφανιστούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το άρρωστο παιχνίδι έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και να εξαπλώνεται σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας τεράστια ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα, τα παιδιά και οι έφηβοι που αποδέχονται την πρόκληση κερδίζουν μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά που το όνομα στου αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα νέα παιδιά μαζεύουν επιπλέον πόντους κάθε φορά που οι απεγνωσμένοι γονείς απευθύνουν εκκλήσεις σε facebook ή twitter για να σημάνουν συναγερμό για την εξαφάνισή τους.

Ads

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά: «Το Facebook στη ζωή των παιδιών μας» του Τζέϊμς Π. Στάιερ

Το 48 Hour Challenge πρόκειται για μια νέα έκδοση του Game of 72, που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια, όπου τα παιδιά προσπάθησαν να εξαφανιστούν για 24, 48 ή και 72 ώρες.

Μέχρι στιγμής το παιχνίδι φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση σε μαθητές της Βόρειας Ιρλανδίας και της Βρετανίας, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσής του και σε άλλες χώρες.

Μία μητέρα που διαμένει στην περιοχή Derry του Belfast είναι εξαιρετικά ανήσυχη. Ανέφερε στα τοπικά μέσα ότι η κόρη της μαζί με άλλα παιδιά, εγκατέλειψαν τις περιοχές County Down και County Antrim και βρέθηκαν 55 ώρες αργότερα στο Ballymena.

“Ήμουν τρομοκρατημένη. Νόμιζα ότι ήταν νεκρή, ότι θα είχε πέσει θύμα βιασμού, ότι θα ήταν θύμα trafficking. Αλλά αυτά τα παιδιά σκέφτονται ότι είναι αστείο. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να μην ένιωσα τύψεις που τέθηκε υπό κράτηση. Και όταν η αστυνομία μου έφερε το παιδί σπίτι την έβλεπα να βγάζει selfies μέσα από το περιπολικό”, ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού.

Ως αποτέλεσμα της μακράς εξαφάνισής τους, είπε ότι έκτοτε ανακάλυψε ότι τα παιδιά της είχαν ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι μέσα στον κοινωνικό τους κύκλο.

“Ήταν απλά τρομακτικό και το παιδί μου, που είναι 14 ετών, δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει. Χρειάζεται να γίνει κάτι δραστικό που να τα αφυπνίσει”, πρόσθεση η μαμά των παιδιών.