Η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, ενάμιση περίπου χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας της, εγκαινιάζει την εκθεσιακή της δραστηριότητα, σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου, όπου κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται δύο εκθέσεις μικρής κλίμακας, με έργα καλλιτεχνών, τα οποία θα συνδέονται με τα μόνιμα εκθέματα της Πινακοθήκης.

Ads

 
Η πρώτη έκθεση αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στον δημιουργό που μας φιλοξενεί, τον Νίκο Χατζηκυριάκο – Γκίκα.
 
Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στην παιδική ηλικία. Μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγικό για τους μεγάλους και γοητευτικό για τους μικρούς παρουσιάζονται γνωστά και άγνωστα σχέδια του ζωγράφου με θέματα εμπνευσμένα από τα λαϊκά παιχνίδια, καθώς και παλαιά παιχνίδια, πολλά από τα οποία δε χρησιμοποιούνται πια.

INFO
Διάρκεια: 13/12/2013 – 09/03/2014
(Εγκαίνια: 12/12/2013, ώρα 20:00)
Μουσείο Μπενάκη
Κτίριο Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα
Εισιτήρια € 3
Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη

 
Πολλά από τα έργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Προέρχονται από την συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα και από ιδιωτικές συλλογές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών από την συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας του Μουσείου Μπενάκη, το σύνολο της οποίας πρόκειται σύντομα να στεγαστεί στην οικία Κουλούρα.

Ads

Στο πλαίσιο της έκθεσης τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου προγραμματίζουν ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 11.00-12.30, για παιδιά από 4,5 έως 6 ετών και την οικογένειά τους. Με την καινούργια χρονιά, η Πινακοθήκη υποδέχεται μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού, κάθε Πέμπτη, 10.00-11.00, από τις 9 Ιανουαρίου έως και τις 6 Μαρτίου 2014. 
 
Επιμέλεια έκθεσης: Κωνσταντίνος Παπαχρίστου, Ιωάννα Μωραΐτη
Σχεδιασμός: Παύλος Θανόπουλος