Όταν οι πολίτες δεν πάνε στη βιβλιοθήκη, η βιβλιοθήκη πάει στους πολίτες! Με περισσότερα από 1.150 βιβλία η κινητή βιβλιοθήκη του δήμου Ηλιούπολης, βγάζει ρόδες και ταξιδεύει στους δρόμους του δήμου, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να ταξιδέψουν στον θαυμαστό κόσμο της ανάγνωσης.

Ads

Αν και η δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, είναι μία από τις πιο καλά οργανωμένες βιβλιοθήκες της Ελλάδας διαθέτοντας 25.000 βιβλία περίπου, η εγχώρια έλλειψη κουλτούρας και παράδοσης δημοσίων βιβλιοθηκών σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν την καθιστά ένα από τα hot-spot της πόλης. Έτσι, η βιβλιοθήκη μπαίνει σε ένα χαρούμενο πολύχρωμο πούλμαν που ζωγράφισαν τα παιδιά της περιοχής και φιλοδοξεί να γνωριστεί με τους δημότες, παρέχοντας τους πιο εύκολη πρόσβαση.

Από την άνοιξη του 2012 που βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους έως σήμερα έχει εξυπηρετήσει 150 αναγνώστες, όμως έχει φέρει πολύ περισσότερο κόσμο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της οδού Νικομάχου, η οποία αριθμεί αυτή τη στιγμή 6.000 μέλη.

Από την προηγούμενη Τετάρτη η «Κινητή Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης» ξεκίνησε πάλι τις διαδρομές στην Ηλιούπολη. Η βιβλιοθήκη – πούλμαν κάνει στάση εναλλάξ κάθε Τετάρτη  στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην Πλατεία Φλέμινγκ  από τις 16:00 μέχρι τις 19:00.

Ads

Το «Βιβλιο-αυτοκίνητο»  δανείζει βιβλία κάθε είδους, τα οποία επιστρέφονται και πάλι σε αυτό. Όποιος επιθυμεί να δανειστεί γράφεται μέλος της, προσκομίζοντας την ταυτότητα του κι ένα λογαριασμό του ΟΤΕ, για να διαπιστωθεί ότι είναι κάτοικος Ηλιούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210-9948344.