Εκθέσεις  ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής, προβολές ταινιών μικρού μήκους, μουσική, θέατρο, live graffiti, bazaar χειροτεχνίας , σεμινάρια εικαστικών τεχνών θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο FestivArt  που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 12 και 13 Απριλίου στο χώρο του Lab2art στο Λουτράκι. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό φεστιβάλ επικοινωνίας και δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών , αποδεικνύοντας  περίτεχνα πως ο κοινός στόχος  μπορεί να ενσαρκώσει μία και μόνο ιδέα σε μία γιορτή εθελοντικής και ομαδικής δουλειάς. Της Μαργαρίτας Τζαβάρα

Ads

«Η τέχνη απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και το κομμάτι της δημιουργικότητας το έχουν όλοι μέσα τους» υποστηρίζει η Ζωή Πυρίνη, εικαστικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Lab2art, που αποτελεί προσωπικό της εγχείρημα και χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης από το 2010 στο Λουτράκι. Για εκείνη το Lab2art ήταν μία ανάγκη που πήρε σάρκα και οστά σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να καταπιαστούν με την τέχνη τόσο σε επίπεδο ψυχαγωγίας όσο και σπουδής.

Κοινωνική ανταπόδοση

Από αυτή την ανάγκη για έκφραση που ενώνει όλους τους ανθρώπους ξεκίνησε το FestivArt ως μία εκδήλωση που ψυχαγωγεί με τις δράσεις του και συνάμα ευαισθητοποιεί και συνδράμει σε κοινωνικό επίπεδο. «Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι και η ενημέρωση και η συμμετοχή του κόσμου στις κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας είναι από τους πιο ουσιαστικούς στόχους του φεστιβάλ» σημειώνει η κ. Πυρίνη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο στο φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν κοινωνικές ομάδες που θα ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με τη δράση τους.

Ads

Short Film Night 2

Από τις πιο όμορφες στιγμές του διήμερου φεστιβάλ η βραδιά ταινιών μικρού μήκους που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στον υπαίθριο χώρο του Lab2art με ενδιαφέρουσες συμμετοχές κινηματογραφιστών.

Πάνω από 150 έργα νέων καλλιτεχνών θα συναντήσουν όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ που αφήνει το ανοιξιάτικο στίγμα του σε συνδυασμό με Μaster Classes αρχιτεκτονικής, κεραμικής, σκηνογραφίας και φωτισμού για τους φίλους των εικαστικών τεχνών.

Έξι μήνες προετοιμασίας για ένα φεστιβάλ τέχνης και χαράς με όνειρο όσων εργάζονται εθελοντικά για αυτό να σμίξουν όλο και περισσότερους ανθρώπους ώστε να έρθουν πιο κοντά με τον δημιουργικό τους εαυτό. Κι αν μπορούσε αυτή η εμπειρία να αποτυπωθεί με μία μόνο στιγμή αυτή θα ήταν «όταν “παγώνω” και παρατηρώ τόσους διαφορετικούς ανθρώπους να  συνεργάζονται και να δημιουργούν κάτι τόσο αρμονικό και αισθητικά όμορφο που είναι σα να έχουν κάνει ένα έργο τέχνης» μαρτυρά με χαμόγελο η κ. Πυρίνη.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του FestivArt εδώ

FestivArt, 12 & 13 Απριλίου
Lab2art: 28ης Οκτωβρίου, Λουτράκι, (προς Αγία Κυριακή, όπισθεν Πάρκου Δεξαμενής)
https://www.lab2art.gr/gr