Η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup πρωτοστατεί στα πρωτοσέλιδα του σαββατιάτικου Τύπου, με τις εφημερίδες να επιχειρούν να αναλύσουν το αποτέλεσμα αλλά τους «αστερίσκους».

Ads

«Νέα εποχή χωρίς Μνημόνιο και τρόικα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή» του Σαββάτου, κάνοντας λόγο για «τετράμηνη ‘γέφυρα’ προς ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης και εξόδου στις αγορές». Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην «αφωνία της ΝΔ, που πόνταρε στον Σόιμπλε» και επισημαίνει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε αδιέξοδο».

image

Η πρώτη σελίδα της «Καθημερινής» γράφει: «Συμφωνία με ασφυκτικό πλαίσιο». Η εφημερίδα δίνει έμφαση στο «τι πήρε και τι έδωσε η Αθήνα στο Eurogroup» αλλά και το ποια θα είναι τα δύσκολα βήμα μέχρι τον Απρίλιο.

Ads

image

Το «Έθνος του Σαββάτου» τιτλοφορείται: «Τα μυστικά της νέας συμφωνίας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση αποστέλλει την Καθαρά Δευτέρα λίστα μεταρρυθμίσεων και επισημαίνεται: «Παγώνουν παροχές και μέτρα με δημοσιονομικό κόστος».

image

Με μια τράπουλα και με «βαλέ» τον Γιάνη Βαρουφάκη κυκλοφορούν τα «Νέα» του Σαββάτου, με τίτλο: «Το επταήμερο που άλλαξε τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και Ευρώπης». Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «δίνεται τέλος σε σενάρια και προβοκάτσιες για κρίση ρευστότητας και Grexit» και πως επίκειται «ραντεβού την Καθαρά Δευτέρα για την λίστα των μεταρρυθμίσεων».

image

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» επισημαίνει στην πρώτη σελίδα της την «τετράμηνη ευκαιρία», που απορρέει από τη συμφωνία Αθήνας-Βρυξελλών.

image

«Φρένο στις εξαγγελίες και λίστα μεταρρυθμίσεων», γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» του Σαββάτου.

image

Με τη συμφωνία ασχολείται και το πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας και κάνει λόγο για «Ανάσα με αστερίσκους».

image

«Συμφωνία-λύτρωση», υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της η «Ημερησία» του Σαββάτου, ενώ η «Ναυτεμπορική» κάνει λόγο για «ευελιξία εντός προγράμματος».

image