Ένταση προκλήθηκε τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την έναρξη της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σχετικά με τις υποψηφιότητες του Χρήστου Καλογρίτσα και του Φίλιππου Βρυώνη. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές τους και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ads

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες, αντέδρασαν στην υποψηφιότητα Καλογρίτσα καταγγέλλοντας πως κατατέθηκε εκπρόθεσμα η εγγυητική επιστολή και δεν θα πρέπει να γίνει δεκτή. Όπως υποστήριξαν, ζητώντας την αποβολή του από το διαγωνισμό, η υποβολή της εγγυητικής επιστολής έγινε στις 15:40, ενώ το πρωτόκολλο είχαν ενημερωθεί πως έκλεινε στις 15:00. Η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει πως στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται η υποχρέωση των υποψηφιών να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή την 29η Αυγούστου.

Ο Σκάι, και άλλοι υποψήφιοι, διαμαρτυρήθηκαν και για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο Φίλιππος Βρυώνης, η οποία όπως ισχυρίζεται «προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος».

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 9:00 το πρωί. Η τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς.

Ads