Στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο εκδικάζεται σήμερα η μήνυση που έχει υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον του διευθυντή της «Εφ.Συν.» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός». Σημειώνεται ότι η εφημερίδα, ειδικά μέσω του Ιού έχει κάνει σημαντικές αποκαλύψεις για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είναι προφυλακισμένος έχει υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας για τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.

Ανακοίνωση για το περοιστατικό εξέδωσε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με την οποία καταγγέλλει ότι «η ναζιστική οργάνωση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον δικαστικό μηχανισμό για να εκφοβίσει και να εξαναγκάσει σε σιωπή όσους τολμούν να ερευνούν τη δράση της Χρυσής Αυγής».

«Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να πλήξει την «Εφ.Συν.» κυρίως γιατί η εφημερίδα μας δημοσίευσε το γνήσιο αρχικό καταστατικό της οργάνωσης (26.9.2013), το οποίο αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά επιβαρυντικό από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη και περιελήφθη στο αρχικό πόρισμά του», σημειώνει η εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα.

Ads