Την απόφαση να σταματήσουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει πριν από δύο εβδομάδες πήραν οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, στην είσοδο των γραφείων της ΕΣΗΕΑ. 

«Σταματάμε την απεργία πείνας, μετά από 13 μερόνυκτα στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20. Παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι "αλήτες και ρουφιάνοι..."», αναφέρει η ανακοίνωση μέσω της οποίας οι δημοσιογράφοι απεργοί πείνας ευχαριστούν τους συναδέλφους τους που συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα.

«Δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο "υποχείριου" της κυβέρνησης. Kαταγγέλλουμε το γεγονός ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία, με τις συνεχείς υποχωρήσεις της προς τους εργοδότες, έχει ανεχθεί να παίξει τον ρόλο "του αμνού που οδηγείται στη σφαγή"», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους. 

«Η λειτουργία του Ταμείου μας ως αυτοδιοίκητου, αυτόνομου οργανισμού υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί και με τις ασφαλιστικές καλύψεις που οφείλει να παρέχει σε εργαζόμενους, ανέργους, απλήρωτους και συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια του κλάδου», συμπληρώνουν οι κ. Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου.