Οι μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το τηλεφώνημα στήριξης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η στάση της Ρωσίας αλλά και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων, απασχολούν ως επί το πλείστον τα πρωτοσέλιδα του έντυπου Τύπου την Πέμπτη. Μεταξύ άλλων, οι εφημερίδες δίνουν έμφαση στην παρέμβαση Δραγασάκη, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στην Οικονομία, αλλά και στα πυρά που συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της εκλογικής ήττας της ΝΔ.

Ads

«Στήριξη Ομπάμα κατά της λιτότητας», επισημαίνει το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Αυγής», στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Αλ. Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, «ο Λαβρόφ καλεί Κοτζιά στη Μόσχα», με την εφημερίδα να επισημαίνει πως «η κυβέρνηση αναζητεί συμμάχους στην προσπάθεια να βγάλει τη χώρα από τη στενωπό της διαρκούς λιτότητας».

image

image

Ads

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει στην πρώτη σελίδα: «Επιθετική Άμυνα – Έτοιμη η κυβέρνηση για ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους – Σαφείς εντολές Αλέξη Τσίπρα στους Υπουργούς». Εξάλλου η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο Ομπάμα ζητάει να μπει τέλος στην λιτότητα».

image

«Οι παροχές της νέας κυβέρνησης… και οι αντοχές των αγορών» τιτλοφορείται το σύνθετο πρωτοσέλιδο στο «Έθνος» και αναφέρεται αφενός στις δηλώσεις που έκαναν την Τετάρτη τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και στις αντιδράσεις στην οικονομία, με την κάθετη πτώση που σημείωσε το Χρηματιστήριο.

image

Το κύριο άρθρο των «Νέων» φέρει τίτλο: «Με το αριστερό η νέα κυβέρνηση» και την εφημερίδα να υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων: «Βελούδινες παραλαβές και βροχή μέτρων – Αντίδραση Δραγασάκη για τη βουτιά στις αγορές»

image

Στο αρνητικό ρεκόρ του Χρηματιστηρίου αναφέρεται και η πρώτη σελίδα της «Καθημερινής», και σημειώνει: «Οι εξαγγελίες προκάλεσαν κραχ».

image

«Βροχή εξαγγελιών και η καταιγίδα στις αγορές», σημειώνει στην πρώτη σελίδα του ο «Ελεύθερος Τύπος».

image

Με τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχολείται η «Δημοκρατία» και γράφει στην πρώτη σελίδα: «Μόνος στης Συγγρού ο Σαμαράς», με την εφημερίδα να παίρνει θέση και να προτείνει «λύση τώρα».

image

image

«Τσουνάμι εξαγγελιών βυθίζει τις αγορές», γράφει η «Ναυτεμπορική», ενώ η «Ημερησία» σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της: «Κραχ σε ΧΑ-Ομόλογα».

image

Τέλος, «ο Ριζοσπάστης» επισημαίνει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο δρόμο που χρεοκόπησε τον λαό».