Η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην Αθήνα, τα όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα και οι αντιδράσεις από το εξωτερικό φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα του έντυπου Τύπου την Παρασκευή. Μεταξύ άλλων οι εφημερίδες δίνουν έμφαση στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στις δηλώσεις Ρωμανιά σχετικά με τις συντάξεις, οι οποίες προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Στο προσκήνιο και το ζήτημα της αποτροπής των κυρώσεων της Ε.Ε. προς την Ρωσία, με έμφαση στον ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική διπλωματία.

Ads

«Πρώτος γύρος με ευχές και συστάσεις», γράφει το «Έθνος» στην πρώτη σελίδα και σημειώνει: «Αναγνωριστική ανταλλαγή μηνυμάτων στη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς. Πίστωση χρόνου ζητά η Ευρώπη, με προειδοποιητικές βολές έρχεται ο Ντάισελμπλουμ». Εξάλλου η εφημερίδα ασχολείται και με τις εξελίξεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Επιχείρηση ανασύνταξης από Σαμαρά – Αλλαγές στη ΝΔ» και «Ευ. Βενιζέλος: Αλλάζει σελίδα το ΠΑΣΟΚ».

image

image

Ads

Με την επίσκεψη Σουλτς ασχολείται και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», όπου γράφει σχετικά: «Τέλος στην προστασία των ολιγαρχών – Σύμπτωση Τσίπρα-Σουλτς κατά φοροδιαφυγής και διαπλοκής». Η εφημερίδα γράφει, παράλληλα, και για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Ρωσία: «Αποτράπηκαν οι σκληρότερες κυρώσεις στην Ρωσία, με παρέμβαση Ελλάδας και άλλων».

image

Δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς φιλοξενούν τα «Νέα» στην πρώτη σελίδα τους: «Πρώτα τα μέτρα, μετά η στήριξη», ενώ το κύριο άρθρο της εφημερίδας τιτλοφορείται «Από την Ρωσία με αγάπη», αναφερόμενο στον ρόλο της Αθήνας έναντι των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας.

image

Με τα όσα θα συζητήσουν σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης με τον Γ. Ντάισελμπλουμ ασχολείται η «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Επιτέλους, διαπραγμάτευση!», γράφει το πρωτοσέλιδο της Εφ.Συν.

image

«Σεισμός για τις συντάξεις», γράφει στην πρώτη σελίδα της η «Δημοκρατία», αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά σε ό,τι αφορά την επάρκεια των συντάξεων. Αναφορά και στα τεκταινόμενα στη ΝΔ, με άρθρο που φέρει τίτλο «Ο Σαμαράς αλλάζει βιτρίνα».

image

«Επιστροφή στον ρεαλισμό συστήνει ο Μ. Σουλτς», επισημαίνει στο κύριο άρθρο της η «Καθημερινή».

image

«Νταούλια από Ε.Ε. μετά το… πάρτι των εξαγγελιών», σημειώνει στο πρωτοσέλιδό του ο «Ελεύθερος Τύπος».