«Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ελπίζουμε ότι θα έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ο προϋπολογισμός για να τρέξουμε το ΑΣΕΠ, για να αρχίσουμε τις προσλήψεις στελεχών. Προτεραιότητά μας είναι η επιλογή διευθυντικών στελεχών» τόνισε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Γιώργος Προκοπάκης, σημειώνοντας πως η πρότασή του είναι η ΝΕΡΙΤ «να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου».

Ads

 
Μεταξύ ο Γιώργος Προκοπάκης επισήμανε ότι από τα πρώτα πράγματα που έχουν γίνει είναι η απορρόφηση του κοινοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ για να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ και σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, σημείωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προνομιακή μεταχείριση σε πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. «Όταν λέμε ΑΣΕΠ, εννοούμε ΑΣΕΠ 100%. Όλη η διαδικασία κρίνεται από την αξιοπιστία των θεσμών» υπογράμμισε.
 
Για το ζήτημα της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής ο Γιώργος Προκοπάκης δήλωσε πως είναι ουσιαστικά θέμα του υπουργείου Οικονομικών. «Εκείνο θα μας δώσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο και τον εξοπλισμό, για να προχωρήσουμε τη δουλειά μας», σημείωσε.
 
Παράλληλα υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια ευαίσθητη κατάσταση και διαδικασία που πρέπει να τη σεβαστούν όλοι, και ο μέτοχος που είναι το υπουργείο Οικονομικών και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ», σημειώνοντας πως το παρελθόν της ΕΡΤ αξιώνει το σεβασμό όλων. «Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. Το εννοώ ότι είμαστε εντελώς αμερόληπτοι» σημείωσε.
 
O Γιώργος Προκοπάκης αναφερόμενος στην έναρξη ανοιχτού διαλόγου για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσα από την ιστοσελίδα opengov.gr, τόνισε πως όλα τα σχόλια των πολιτών που θα τεθούν στο διάστημα 15 ημερών, όποτε θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, θα εξετασθούν και θα συνεκτιμηθούν.