Τη δική του απάντηση δίνει με δήλωσή του στο tvxs.gr, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης μετά την αποπομπή του από το εποπτικό συμβούλιο του φορέα. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι η δική του προτεραιότητα ήταν να βγει το κανάλι στον αέρα ενώ αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι ενώ έχει στείλει δυο υπομνήματα στο εποπτικό συμβούλιο κανένα δεν έχει δημοσιευτεί.

Ads

 
«Η δική μου προτεραιότητα είναι να προχωρήσει το project που λέγεται δημόσια ραδιοτηλεόραση και δε νομίζω ότι μέχρι να κατασταλάξουν τα πράγματα έχει νόημα η δημόσια διαμάχη. Είναι εντυπωσιακό πως δεν δημοσιεύεται δικό μου υπόμνημα προς το εποπτικό συμβούλιο – συγκεκριμένα υπάρχουν δυο υπομνήματα δικά μου. Βγαίνει όμως κάθε ανοησία και κάθε τι που λέει ο ένας κι ο άλλος για πράγματα τα οποία δεν αφορούν – διοικητικά – εμένα σε τελευταία ανάλυση. Να μπλέξω με καρακατσουλιό;» τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Προκοπάκης.
 
«Βγάζουν αυτά που θέλουν να βγάλουν. Δεν βγάλω εγώ όμως τίποτα από αυτά τα χαρτιά γιατί εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πιο θεσμικό από τους άλλους. Η δική μου προτεραιότητα είναι να προχωρήσει η ΝΕΡΙΤ κι όχι να ασχολούμαι όπως ο ένας κι ο άλλος με μικρότητες. Αν θέλουν ας δημοσιεύσουν και τα δικά μου υπομνήματα. Τα έχουν. Δεν έχω καμιά δουλειά να τα δημοσιοποιήσω εγώ. Αυτός που θέλει να διατηρήσει τη δημοσιότητα με αυτόν τον τρόπο ας βγάλει τα πάντα. Εγώ δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι τώρα».
 
«Η δική μου η προτεραιότητα ήταν από αρχής να βγάλω το κανάλι. Κι αυτό κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας. Η σύγκρουσή μου με την κ. Ευαγγελάκου ήταν όταν εγώ από τις Κάννες – ήμουν εκεί με προέδρους των καναλιών για να συζητήσουμε για τη διεθνή εικόνα της ελληνικής τηλεόρασης – σε τηλεφώνημα της, της είπα πως ότι και να κάνατε, όποιος και να κάνει οτιδήποτε και να κάνει, πέντε άνθρωποι – που τους ονομάτισα, δεν του λέω τώρα – το κανάλι θα το βγάλουμε. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι από πίσω» υπογραμμίζει.
 
«Και το κανάλι βγήκε. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει ας κάνει και ας λέει ότι θέλει. Οι κύριοι αυτοί των οποίων τα χαρτιά δημοσιεύτηκαν δεν είχαν καμία συμβολή στο να βγει το κανάλι. Το κανάλι βγήκε από πέντε ανθρώπους που το τρέξανε κι από διακόσιους – τριακόσιους ανθρώπους που είναι κακοπληρωμένοι, είναι καθημαγμένοι και οι οποίοι έφτυσαν αίμα για να βγει το κανάλι. Τουλάχιστον ας σεβαστούμε αυτούς. Έλεος. Δεν μπορούμε να το γυρίσουμε στο κουτσομπολιό» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:
Εισαγγελέας καλείται για τη ΝΕΡΙΤ μετά την αποπομπή Προκοπάκη