Ένα νέο πρόγραμμα ενάντια στην «παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων» αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών της Αμερικής (RIAA) σε συνεργασία με πάροχους στο διαδίκτυο (ISP).

Ads

 
Ο πρόεδρος της Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών της Αμερικής, Cary Sherman, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα ενάντια στην πειρατεία θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί όπως οι Cablevision, Comcast, Time Warner Cable και Verizon.
 
Το πρόγραμμα προβλέπει πως ο οργανισμός ISP θα παρακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών ώστε να εντοπίζει την παράνομη ανταλλαγή αρχείων. Αρχικά οι χρήστες θα δέχονται προειδοποιητικά μηνύματα, τα οποία θα αναφέρουν πως η ανταλλαγή των εν λόγω αρχείων είναι παράνομη.
 
Αν οι χρήστες αγνοήσουν τα προειδοποιητικά μηνύματα τότε θα αποστέλλεται σε αυτούς δεύτερη προειδοποίηση που θα τους υποχρεώνει να βεβαιώσουν πως την έλαβαν και να υποσχεθούν ότι δεν θα συμμετέχουν ξανά σε κάποια ανταλλαγή αρχείων.
 
Μετά τα δύο μηνύματα και σε περίπτωση που ο χρήστης συνεχίσει την ανταλλαγή αρχείων τότε ο ISP θέτει σε λειτουργία το  Mitigation Measure Copyright Alert (Μέτρο Άμβλυνσης Παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων), μέσω του οποίου δίνεται το δικαίωμα του περιορισμού της πρόσβασης του χρήστη στο Διαδίκτυο.
 
Πηγή: techspot.com