Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ.

Ads

 
Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ, κηρύσσοντας την απεργία παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.
 
Ωστόσο, σήμερα πραγματοποιεί απεργία και η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 24ωρες απεργίες έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ.
 
Υπενθυμίζεται ότι στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει η διοίκηση του ραδιομεγάρου, υποστηρίζοντας ότι η απεργία προκαλεί ζημία στην ΕΡΤ.
 
ΕΔΕ για τη μη μετάδοση της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού
 
Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση ένορκης διοικητικής εξέτασης αποφάσισε το δ.σ. της ΕΡΤ για τη διακοπή της μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (από τις Βρυξέλλες), την περασμένη Παρασκευή, λόγω κατάληψης εργαζομένων στον τρίτο όροφο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
 
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του (Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011), «συζήτησε το θέμα της διακοπής της απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)».