Τον ΣΚΑΙ αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη «άδειασε» ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αναφορικά με το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων αφού στην εκπομπή των Οικονόμου – Αναστασοπούλου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια κι ότι οι θεσμοί δεν έχουν τίποτα να πουν ενάντια στην αναστολή του μέτρου. 

Ads

«Δεν μας νοιάζει τι λέει το Ταμείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στη θέση των Ευρωπαίων, λέγοντας πως ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είναι υπέρ της μη περικοπής των συντάξεων. 

Για τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο οποίος αναφέρθηκε στην τήρηση των μεταρρυθμίσεων, είπε πώς αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν: «Μην αρχίσετε να ξηλώνετε αυτό που συμφωνήσαμε. Ο Γιουνκέρ είναι υποχρεωμένος να το πει αυτό στη θέση που είναι (…)».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν η μη μείωση των συντάξεων είναι ξήλωμα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου απάντησε: «είναι ξήλωμα αν κάνεις μόνον αυτό και δεν κάνεις άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει μονομερής ενέργεια. Οι άλλοι δεν έχουν τίποτα να πουν». «Αν έχουν κάτι να πουν (…) θα το πουν στην έκθεσή τους. Δεν υπάρχει τίποτα δεσμευτικό. Η πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δίκιο σε αυτά που λέει και στην στάση που κρατάει απέναντι στους εταίρους.