Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του συνδικαλιστικού δημοσιογραφικού οργάνου, εξαιτίας της εμπλοκής του στην κυβερνητική απόφαση για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.  

Ads

Σύμφωνα με το ertopen.com, η απόφαση ελήφθη τέσσερις ψήφους έναντι μίας. Το μέλος που μειοψήφησε είχε την άποψη η διαγραφή να είναι ενός μήνα και όχι οριστική, όπως αποφασίσθηκε.  
 
Το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου θα διαβιβασθεί αύριο στην ΕΣΗΕΑ και θα δημοσιοποιηθεί από την ιστοσελίδα της Ένωσης.   
 
O κ. Κεδίκογλου δεν είχε προσέλθει στην ΕΣΗΕΑ για να απολογηθεί αλλά απάντησε με υπόμνημα, στο οποίο μεταξύ άλλων σημείωνε: «Η Ελληνική εμπειρία της χουντικής 7ετίας με τον α.ν. 248/1967 οφείλει να υπενθυμίζει ότι οι εχθροί της Δημοκρατίας χρησιμοποιούν την απειλή της απώλειας της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για να “συμμορφώνουν” Δημοσιογράφους και να εμποδίζουν την Ελευθερία της Έκφρασης και την Ελευθεροτυπία». Χαρακτήριζε δε τη δίωξή του «εντελώς αόριστη και ακατανόητη».  
 
Ο Σίμος Κεδίκογλου στο υπόμνημά του κάνει επίσης λόγο για κατηγορία που «κατασκευάστηκε», προκειμένου να διαπομπευτεί και να τιμωρηθεί: «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν διώκομαι για κάτι που έκανα ή που δεν έκανα. Αντιθέτως, κατασκευάστηκε σε βάρος μου μια δημοκρατικώς απαράδεκτη, νομικώς ασυνάρτητη και νοητικώς ανυπόστατη κατηγορία, προκειμένου να διαπομπευτώ και να τιμωρηθώ, επειδή το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε Νόμο, το Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που όλα μαζί έθιξαν τα κατεστημένα συμφέροντα κάποιων ψηφοθηρούντων, που ο λαός αποκαλεί “εργατοπατέρες”».  
 
Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ σχολιάζεται  δυσμενώς ότι ο Σίμος Κεδίκογλου “δεν τόλμησε” να προσέλθει ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αλλά επέλεξε την οδό του υπομνήματος, στο οποίο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, και για απόπειρα διαπόμπευσής του.