Οργισμένοι είναι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού παλατιού, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, εξαιτίας της «άδικης καταπάτησης της ιδιωτικής τους ζωής» από γαλλικό περιοδικό που δημοσιεύει ημίγυμνες φωτογραφίες της Δούκισσας Κέιτ Μίντλετον. 

Ads

Το γαλλικό περιοδικό Closer ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του τη δημοσίευση, στο σημερινό του τεύχος, αποκλειστικών φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ Κάθριν, ημίγυμνης, από τις διακοπές της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Λουμπερόν της νότιας Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα.
 
Το περιοδικό δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του μικρογραφία του πρωτοσέλιδού του που υπόσχεται «φωτογραφίες που θα κάνουν το γύρο του κόσμου», υπό τον τίτλο «Oh my God» (Ω, Θεέ μου). 
 
«Ενοχλημένοι» δηλώνουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του μετά την ανακοίνωση του περιοδικού για την επικείμενη δημοσίευση. «Ενοχλήθηκαν όταν έμαθαν για την υποτιθέμενη ύπαρξη των φωτογραφιών αυτών» δήλωσε πηγή του παλατιού.
 
«Αυτό το συμβάν, αν αποδειχτεί, θα μας πάει 15 χρόνια πίσω», πρόσθεσε η πηγή αυτή, αναφερόμενη στο κυνήγι των μίντια που υπέστη η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, η μητέρα του Ουίλιαμ, μέχρι το θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι το 1997.
 
Οι φωτογραφίες είναι «αυθεντικές», ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υπογραμμίζοντας ότι η δούκισσα και ο σύζυγός της Ουίλιαμ είναι «θυμωμένοι» και έχουν μείνει «κατάπληκτοι» από τη δημοσίευση τους.
 
«Θεωρούμε ότι μια κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι τα Ανάκτορα «θα ζητήσουν τη συμβουλή Γάλλων δικηγόρων για να εξετάσουν τις ενέργειες στις οποίες θα αποφασίσουν να προβούν».
 
Η ανακοίνωση των φωτογραφιών, οι οποίες είναι οι πρώτες του είδους που αφορούν τη δούκισσα, επισκιάζει, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, τη μεγάλη περιοδεία του ζεύγους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού προς τιμή των 60 χρόνων της βασιλείας της Ελισάβετ Β’.