Οι Shadow Brokers, η ομάδα χάκερς που έδωσε τα «όπλα» για την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση του WannaCry, απειλεί με διαρροή ενός νέο πακέτου εργαλείων hacking, τα οποία έχει κλέψει, όπως και τα προηγούμενα, από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ads

Υπενθυμίζεται πως οι Shadow Brokers είχαν αναλάβει την ευθύνη και για τη διαρροή των εργαλείων της NSA, της αμερικανικής υπηρεσίας παρακολούθησης των επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα εργαλεία ήταν που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση του ransomware WannaCry και την πρώτη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που σκόρπισε τον πανικό.

Τώρα, οι Shadow Brokers δηλώνουν πως διαθέτουν ένα νέο πακέτο εργαλείων hacking και πως γνωρίζουν για την ύπαρξη και άλλων τρωτών σημείων σε νεότερες εκδόσεις λογισμικού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επόμενος πιθανός στόχος των χάκερς θα είναι τα Windows 10 της Microsoft, τα οποία δεν επηρεάστηκαν από την αρχική επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα έχει ενσωματωθεί σε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ads