Σήμερα Δευτέρα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Mega, εκτός σημαντικού απροόπτου.

Ads

Σύμφωνα με τις typologies.gr, η πλευρά Βαρδινογιάννη έχει έτοιμο το ποσό και η πλευρά Μπόμπολα έχει επίσης συμφωνήσει για την καταβολή και του δικού της μεριδίου. Συνολικά θα μπουν στους λογαριασμούς περίπου 1.200.000 ευρώ για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και για άλλες λειτουργικές ανάγκες που πρέπει άμεσα να καλυφθούν. 

Με τα χρήματα αυτά το κανάλι θα επανέλθει σε λειτουργία, μιας και οι απεργίες των εργαζομένων θα σταματήσουν. Πάντως το Mega βρίσκεται αντιμέτωπο με τις τράπεζες. 

Κι αυτό καθώς υπάρχει η απειλή να μετατραπούν τα δάνεια του Mega σε «κόκκινα» και να συμπαρασύρουν δάνεια συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ σε ΔΟΛ και Mega, με τις μετοχές της Τηλέτυπος ενέχυρο.

Ads

Ζητείται… Μνημόνιο

Όπως γράφουν typologies.gr, οι τράπεζες δυσπιστούν, λόγω της τακτικής των μετόχων του καναλιού και γι’ αυτό ζητούν από το κανάλι να υπογράψει «Μνημόνιο». 

Συγκεκριμένα, θέλουν να δεσμευτούν εγγράφως για τα χρήματα που θα βάλουν όχι μόνο οι παλαιοί μέτοχοι αλλά και εκείνοι που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 

Σε σχέση με την προ δεκαημέρου δέσμευση του ΔΣ για καταβολή ποσού 3 εκατ. ευρώ, μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί, ούτε ευρώ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. 

Ο Θεοχάρης Φιλιπππόπουλος έχει δεσμευτεί πως θα βάλει 5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει, προφανώς, από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και τον Πήγασο.

Εκτιμάται πως, παρά την περί του αντιθέτου δήλωση, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο ΔΟΛ δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. 

Το Mega πήρε προθεσμία από την Digea 

Στο μεταξύ η Digea έδωσε προθεσμία στο Mega μέχρι τις 15 Ιουνίου προκειμένου να δοθεί μια προκαταβολή για να συνεχίσει να εκπέμπει. 

Η συνολική οφειλή του καναλιού προς τη Digea ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.