«Ανοίγει μια νέα σελίδα για τη διαδικτυακή ενημέρωση στην Ελλάδα & τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ της επαρχίας» , τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, παρουσιάζοντας το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Οι μισές επιχειρήσεις από τις εγγεγραμμένες /πιστοποιημένες στο Μητρώο είναι από την περιφέρεια, συνολικά 400 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αίτηση στο Μητρώο και οι 200 έχουν πιστοποιθεί, υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλη τομή στην  αξιοποίηση πόρων που διατίθενται προς κρατική διαφήμιση και υπέρ των επιχειρήσεων διαδικτυακής ενημέρωσης».

«Τα δύο τρίτα των πολιτών επιλέγουν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους», τόνισε ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι «Μητρώο σημαίνει πρόσβαση στη διαφήμιση αλλά και προστασία από την λογοκλοπή».

«Πρέπει να τηρήσουμε τον κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας», τόνισε επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τη σχετική εγκύκλιο να αναμένεται αύριο.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Κρέτσος, μίλησε για «ημέρα αναγγένησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα».

«Παραλήπτης είναι επιχειρήσεις που δε φοβούνται να αποκαλύψουν ποια είναι η μετοχική τους σύνθεση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση το καλύτερο σύστημα εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής.

Από την ΕΡΤ