Συνεχίζεται ο απόηχος από την εκδήλωση που οργάνωσε χθες το tvxs.gr με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας». Εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί και ενημερωτικά site αφιέρωσαν εκτενή άρθρα και ρεπορτάζ, με πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ads

 
Η πλειοψηφία των μεγάλων εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων επικεντρώθηκαν στην ομιλία Τσίπρα και τη δέσμευσή του για την πρώτη πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι η «ακύρωση του Μνημονίου». Αυτός είναι ο τίτλος στο mega, το ΒΗΜΑ και το real.gr ενώ στην ίδια λογική κινούνται Έθνος και capital.gr που φιλοξενούν από δυο άρθρα, ένα για το αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κι ένα για τα παραλειπόμενα της εκδήλωσης και την αντίδραση ενός ακροατή στις αναφορές του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου στον Κορνήλιο Καστοριάδη. Για «μήνυμα» του Αλέξη Τσίπρα, για ακύρωση του μνημονίου κάνουν λόγο ο ΣΚΑΙ αλλά και η Ναυτεμπορική.
 
Τα Νέα φιλοξενούν δύο ρεπορτάζ με το πρώτο να επικεντρώνει στην κοινή εμφάνιση των Τσίπρα και Δασκαλόπουλου και το δεύτερο να ασκεί κριτική στον υπεύθυνο Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Σταθάκη, που έκανε λόγο για αύξηση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Πιο οικονομική και η προσέγγιση του euro2day.gr με τίτλο «Φόρος στα κέρδη, όχι στην παραγωγή».
 
Πολλά διαφορετικά άρθρα φιλοξενεί το Πρώτο Θέμα με τα περισσότερα πάντως να επικεντρώνονται στα παραλειπόμενα. Στην ίδια γραμμή και η iefimerida.gr η οποία ξεχνά να αναφέρει ποιος διοργάνωσε την εκδήλωση και γιατί. Πάντως, στην προαναγγελία της εκδήλωσης με τίτλο «Ξανά μαζί Τσίπρας – Δασκαλόπουλος» το Πρώτο Θέμα «βλέπει» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό.
 
«Να διαβεβαιώσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή θέλησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας» σύμφωνα με την Καθημερινή που βασίζει το ρεπορτάζ της στη «συνύπαρξη» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Ο πιο… φανταστικός τίτλος είναι πάντως του antinews.gr («Έκραξαν τον Τσίπρα στην εκδήλωση με τον ΣΕΒ»).