Έως και τρία νέα κανάλια μπορεί να προκύψουν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοπρασία του υλικού του Mega. 

Ads

Εφόσον εξασφαλίσει την ταινιοθήκη, η εταιρεία ειδικού σκοπού των τριών μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ θα κάνει επιμέρους συμφωνίες εκμίσθωσης, κοινώς θα νοικιάζει με το κομμάτι σειρές και σε σήματα σε όποιον επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει.

Μάλιστα, υπάρχουν προχωρημένες σκέψεις και για τη δημιουργία καναλιών είτε διαδικτυακά με streaming (τύπου netflix) είτε συνδρομητικά ως pay tv μέσω της πλατφόρμας της Cosmote TV.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Reallife, εκτιμάται ότι από το σύνολο του υλικού που πλειστηριάζεται μπορούν να προκύψουν έως και… τρία κανάλια. Το Mega Comedy για μετάδοση back-to-back όλων των κωμικών σειρών, το Mega Drama για τις δραματικές σειρές και το Mega Gold που θα παρουσιάσει την ιστορία της Ελλάδας σχεδόν τα τελευταία 30 χρόνια μέσα από το αρχείο ειδήσεων, κάτι που απαιτεί βέβαια την παραγωγή ειδικών εκπομπών.

Ads

Την ίδια στιγμή, άλλες πηγές δεν αποκλείουν και μεμονωμένα «χτυπήματα» από επιχειρηματίες των media. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ιστορικό πλειστηριασμό, καθώς είναι πρώτη φορά στα τραπεζικά, νομικά και τηλεοπτικά χρονικά που δημοπρατούνται άυλα στοιχεία πνευματικής παραγωγής σε τέτοια έκταση και εμβέλεια.