Σε τροχιά αλλαγών αναμένεται να βρεθεί κατά το προσεχές διάστημα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με την κυβέρνηση να βρίσκεται, κατά πληροφορίες, έτοιμη να σχεδιάσει την «επόμενη ημέρα» στον κρατικό φορέα, κατ’ εντολή του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αλλαγή διοίκησης, καινούργιο νομικό καθεστώς, διαφορετικές δομές αλλά και αξιολόγηση του προσωπικού.

Ads

Η πρώτη αλλαγή που έρχεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», θα είναι η επιστροφή στο brand name της ΕΡΤ, ενώ αναμένεται να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι εργάζονταν πριν πέσει το «μαύρο», με εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά, με εξαίρεση τους τότε γενικούς διευθυντές, τους ειδικούς συμβούλους και το προσωπικό ειδικών θέσεων. Παράλληλα, στο νέο σχήμα θα συμμετάσχουν και όλοι οι εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ.

Την ίδια στιγμή, ο Ν. Παππάς αναμένεται να εξετάσει ξεχωριστά το ζήτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ ήδη μελετάται αξιολόγηση του προσωπικού.

Τι προτείνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ads

Την ίδια στιγμή, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα το δικό τους σχέδιο λειτουργίας του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

• Το ανταποδοτικό τέλος να είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης της ΕΡΤ.
• Όλοι να εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με πλήρη αποκλειστική απασχόληση και ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς εξαιρέσεις.
• Να παύσει η εργολαβική ανάθεση παραγωγής προγράμματος σε ιδιωτικές εταιρείες.
• Μοντέλο αυτοδιεύθυνσης στον τομέα διοίκησης/οργάνωσης με επιλογή των υπευθύνων από τη βάση.
• Να θεσπιστεί και να λειτουργήσει ένα πανελλαδικό όργανο βάσης που θα ονομάζεται Εποπτικό Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου.

Διαβάστε αναλυτικά:
Η πρόταση των απολυμένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της