Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ήρθαν δημοσιογράφοι που διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για το γεγονός ότι στη σημερινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης, χωρίς προειδοποίηση κλήθηκε να παραστεί ο Κάρολος Παπούλιας. Η ένταση κορυφώθηκε όταν αντί για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ακαδημίας κατέφτασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο προκειμένου να μπορέσει ο πρωθυπουργός να εισέλθει στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και όταν δημοσιογράφοι που διαμαρτύρονταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν απωθήθηκαν βίαια , με σπρωξίματα και υπό την απειλή γκλομπς έως την αρχή της Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα ΜΑΤ προπηλάκισαν τη δημοσιογράφο και μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου, μη σεβόμενα ούτε καν το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=bvCFmxcsE7o]

Μπροστά στην ένταση που δημιουργήθηκε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Κιάος κατέβηκαν στην είσοδο και ζήτησαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να πάψουν να κτυπούν τους συναδέλφους που συνέχισαν να διαδηλώνουν. Έπειτα από αρκετή ώρα, τα ΜΑΤ έφυγαν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της Ακαδημίας παραμένοντας όμως στα περιμετρικά στενά.

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=pClytNqJsOg]

Οι δημοσιογράφοι επανήλθαν τότε μπροστά από την είσοδο συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=eRvcFFW2moU]

Πέραν του Αντώνη Σαμαρά που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του, «υψηλοί» καλεσμένοι της ΕΣΗΕΑ ήταν και η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη, εναντίον της οποίας ακούστηκε το σύνθημα «Όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί», ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος αναφερόμενος στους διαδηλωτές αναρωτήθηκε «ποιοι είναι αυτοί οι γελοίοι που φωνάζουν», η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος ειρωνεύτηκε τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, επειδή τον αποδοκίμασαν έντονα, φωνάζοντας τους «ουουου».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=Lj2aEN3X3tY]