Ο Ζούκερμπεργκ, που μέχρι τώρα έχει επισκεφτεί περί τις 20 Πολιτείες, ανακοίνωσε πως μέσα στο νέο έτος επιθυμεί να γνωρίσει ανθρώπους από όλες τις αμερικανικές πόλεις.

Ads

Είναι η πιο πρόσφατη από μία σειρά ενεργειών, που υποδηλώνουν ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει την πρόθεση να εμπλακεί στην πολιτική, εκτιμά ο Guardian.

Μάλιστα, η φωτογραφία στο εν λόγω άρθρο είναι ένα κοινό πλάνο Μπαράκ Ομπάμα -Ζούκερμπεργκ από ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ το 2011.

«Η ελπίδα μου γι’ αυτή την πρόκληση είναι να βγω έξω και να μιλήσω σε περισσότερους ανθρώπους για τον τρόπο ζωής τους, εργασίας τους και σκέψης τους για το μέλλον», έγραψε ο ιδρυτής του Facebook σε ανάρτησή του -πού αλλού;- στο facebook.

Ads

«Για δεκαετίες, η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση μας έκαναν πιο παραγωγικούς και συνδεδεμένους. Αυτό δημιούργησε πολλά πλεονεκτήματα, αλλά για πολλούς ανθρώπους έκανε τη ζωή τους πιο προκλητική. Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να αλλάξουμε το παιχνίδι ώστε να ‘δουλέψει’ για όλους», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Στην περιοδεία του ανά την χώρα θα τον συνοδεύει η σύζυγός του, Priscilla Chan. Μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί γραφεία του Facebook και θα έχει συναντήσεις με δασκάλους και επιστήμονες σε μικρές πόλεις και πανεπιστήμια.

«Ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση και ελπίζω να σας δω εκεί έξω», δήλωσε στην κοινότητα του Facebook που αριθμεί 1,79 δισ. μέλη.

Εντύπωση προκάλεσε, δε, το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι δεν είναι πια άθεος. Όταν ευχήθηκε στους ακολούθους του «Καλά Χριστούγεννα» και κάποιος σχολίασε «δεν είσαι άθεος», εκείνος απάντησε ότι μεγάλωσε ως Εβραίος και πέρασε μία περίοδο που αμφισβητούσε πολλά πράγματα, αλλά «τώρα πιστεύω ότι η θρησκεία είναι σημαντική».