Ολοκληρώθηκε η ακρόαση από το ΕΣΡ των δικηγόρων του Mega που μετά το χθεσινό έκτακτο ΔΣ, κατέθεσε αίτηση να μετατραπεί ο χαρακτήρας του καναλιού σε θεματικό. 

Ads

Οι εκπρόσωποι του καναλιού υποστήριξαν πως ο σταθμός από το Σεπτέμβριο του 2016, οπότε και σταμάτησαν τα δελτία ειδήσεων, λειτουργεί ως θεματικός ως σήμερα και ζήτησαν να θεωρηθεί ως μη ενημερωτικός και να συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι την προκήρυξη των θεματικών αδειών.

Τα μέλη του ΕΣΡ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν και ζήτησαν ένα υπόμνημα από τους νομικούς εκπροσώπους του καναλιού. 

Σύμφωνα με τις typologies, το υπόμνημα της Τηλέτυπος ΑΕ θα κατατεθεί έως τη Δευτέρα 12 Μαρτίου ενώ στις 13 Μαρτίου θα γίνει η διάσκεψη του ΕΣΡ επί του ζητήματος λειτουργίας του Mega που μέχρι τότε θα εκπέμπει. 

Ads

Πάντως οι εργαζόμενοι δεν εφησυχάζουν. Το κλίμα είναι βαρύ καθώς κάποιοι εργαζόμενοι πληρώθηκαν μισθούς δυο μηνών και άλλοι όχι. 

Οι απλήρωτοι τεχνικοί παραμένουν έξω από τη Motor Oil του βασικού μετόχου της εταιρείας Γιάννη Βαρδινογιάννη και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να εξοφληθούν. 

Επιπλέον τα περί θεματικής άδειας δεν καθησυχάζουν τους εργαζόμενους καθώς αν η προσπάθεια αυτή ευοδωθεί και το mega πάρει την άδεια, η αλλαγή χαρακτήρα θα σημαίνει την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.