Προστατευτική στάση υπέρ του ραδιοφωνικoύ σταθμού «Αθήνα 9,84» και τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100, κράτησαν οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

Ads

«Ο “Αθήνα 9,84” δεν είναι μια κλασική δημοτική επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές», δήλωσε ο Γ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στο Βήμα FM, ότι «οι δημοτικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιές για τρεις συνεχείς χρήσεις πρέπει να κλείνουν».

Από πλευράς του, ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου «απαράδεκτη οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της TV 100». Παράλληλα, πρότεινε να «εκδοθεί ψήφισμα για τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Θεάματος Επικοινωνίας, στο οποίο να αναγράφεται ότι η ΔΕΠΘΕ δεν είναι προβληματική επιχείρηση, καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για τους δήμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενημέρωσης».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ακόμα και δικαστική οδό για το θέμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», καθώς όπως σημείωσε «δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν. Εγώ είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στον Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ».

Ads