Τέσσερις μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, η Le Parisien, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα δημοσιεύει πλέον δημοσκοπήσεις, οι οποίες έχουν δεχτεί πολλές επικρίσεις μετά την αποτυχία τους να προβλέψουν πρόσφατες πολιτικές ανακατατάξεις.

«Είναι μια σκέψη που είχαμε ήδη εδώ και κάποιον καιρό, ιδιαίτερα μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» στις ΗΠΑ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του Parisien/Aujourd'hui en France Στεφάν Αλμπουί.

«Ακούμε τις επικρίσεις που διατυπώνονται εις βάρος ημών, των μέσων ενημέρωσης, πως είμαστε αποκομμένοι από μια μορφή της πραγματικότητας. Θα προκρίνουμε τα επιτόπια ρεπορτάζ», δήλωσε.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί σε περισσότερα από 340.000 φύλλα, δεν παραγγέλνει πλέον δημοσκοπήσεις και σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το «διάλειμμα» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, πρόσθεσε.

Ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν άλλα μέσα ενημέρωσης. «Δεν είναι ότι αψηφάμε τους δημοσκόπους, αλλά ένας τρόπος να δουλέψουμε διαφορετικά, τον οποίο θέλουμε να δοκιμάσουμε στη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας», διαβεβαίωσε ο Στεφάν Αλμπουί.