Ανοιχτό αφήνει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox το ενδεχόμενο να σταματήσει την παραγωγή της κωμικής σειράς κινουμένων σχεδίων Simpsons, σε περίπτωση που οι ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές τους στους ήρωες δεν αποδεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους.

Ads

Σε ανακοίνωσή του, το Fox τονίζει ότι αν και η σειρά «μπορεί και πρέπει να συνεχισθεί», δεν θα είναι σε θέση να παράγει κι άλλα επεισόδια για επόμενες τηλεοπτικές σεζόν σε περίπτωση που το οικονομικό μοντέλο παραμείνει ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο απείλησε να βάλει τέλος στη σειρά εκτός κι αν οι ηθοποιοί αποδεχτούν περικοπές της τάξεως του 45%.

Συγκεκριμένα η εταιρεία παραγωγής Fox φέρεται να ζήτησε από τους υπαλλήλους που εργάζονται για τους Simpsons να δεχτούν περικοπές στους μισθούς τους ενώ παράλληλα ζήτησε περικοπές και στα συμβόλαια των ηθοποιών που χαρίζουν τις φωνές τους στον Μπάρτ, την Μαρτζ και στους λοιπούς ήρωες της σειράς. Επισημαίνεται ότι το συνολικό κόστος των συμβολαίων τους ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν.

Ads

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους φαν της σειράς, καθώς εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποφέρουν ετησίως οι Simpsons στην εταιρεία παραγωγής εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που δεν δικαιολογεί το κούρεμα των μισθών στο οποίο θέλει να προχωρήσει η Fox.

Πάντως το Fox δηλώνει «αισιόδοξο ότι θα μπορέσει να έρθει σε συμφωνία με το καστ που θα επιτρέπει στους Simpsons να συνεχίσουν να διασκεδάζουν το κοινό με αυθεντικά επεισόδια για πολλά χρόνια ακόμη».