Η δημόσια τηλεόραση κατηγορήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναφέρει η ΕΡΤ, καταγγέλλοντας την ιστοσελίδα «Ομάδα Αλήθειας» για λάσπη. Αφορμή ήταν ένα ρεπορτάζ για την κίνηση της αγοράς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΡΤ: «Για μία ακόμα φορά, η δημόσια τηλεόραση κατηγορήθηκε από ‘ειδήμονες’ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αυτή τη φορά η λάσπη του ψεύδους εκτοξεύθηκε – τι ειρωνεία! – από την ιστοσελίδα «Ομάδα Αλήθειας» (http://bit.ly/2EbvjRX) σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο ΕΡΤ: «Αύξηση 20-25% του τζίρου των Χριστουγέννων. ΕΣΕΕ: Δεν ισχύει, το πολύ 2,5% - Χριστουγεννιάτικα Fake News από την ΕΡΤ».

Ας αποκαταστήσουμε όμως την αλήθεια:

Στη σημερινή (Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου) εκπομπή «Απευθείας», προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής, ο οποίος μίλησε για τον τζίρο της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρής ανάφερε ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης η αύξηση του ημερήσιου τζίρου κυμάνθηκε μεταξύ 30 – 50%, ενώ για το σύνολο της αγοράς το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περίπου στο 20 – 25%. Τόνισε μάλιστα, ότι η αύξηση του τζίρου πανελλαδικώς και στο σύνολο της αγοράς για το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει το 5%.

Ελπίζουμε οι 'ειδήμονες' να μην αμφισβητήσουν αυτή τη φορά και τον θεσμικό εκπρόσωπο των εμπόρων λιανικής αγοράς - για καλό δικό τους, ώστε να μην εκτεθούν περισσότερο.

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει: να ενημερώνει τους πολίτες υπεύθυνα, αξιόπιστα και - κυρίως - τεκμηριωμένα. Και όσοι έχουν ακόμα αμφιβολίες, μπορούν να ανατρέξουν στο WebTV της ΕΡΤ (http://webtv.ert.gr/promo/29dek2017-apefthias/, το επίμαχο σημείο από το 18ο λεπτό του βίντεο έως και το 25’.40΄΄), για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αλήθεια.
Καλή και δημιουργική χρονιά, με περισσότερο ήθος και λιγότερα ψέματα».