Στις 11 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνει το χωρίς ιστορικό προηγούμενο «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το «μαύρο» πέφτει στις οθόνες όμως οι εργαζόμενοι – με την πρωτοφανή στήριξη του κόσμου – συνεχίζουν να εκπέμπουν για περίπου πέντε μήνες πρόγραμμα από το Ραδιομέγαρο αλλά και τους περιφερειακούς σταθμούς…

Ads

…μέχρι το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου όταν με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου τα ΜΑΤ επιχειρούν για να εκκενώσουν το μέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το χρονικό

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοινώνει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
(11 Ιουνίου 2013)

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων την ώρα της ανακοίνωσης

Το τελευταίο λεπτό της ΕΡΤ και το «μαύρο»

Ακολούθησε το τεράστιο κύμα συμπαράστασης του κόσμου στους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι  οποίοι συνέχισαν όχι μόνο να εκπέμπουν αλλά και να διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων στο Ραδιομέγαρο με την υποστήριξη καλλιτεχνών από όλους τους χώρους. Ακολούθησαν όμως και πολιτικές εξελίξεις.

Ads

Δέκα ημέρες μετά

Η ΔΗΜΑΡ αποσύρεται από την κυβέρνηση
(21 Ιουνίου 2013)

Ο τότε υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ανακοινώνει την παραίτησή του.

Ένα μήνα μετά

Mε Γεωργία Βασιλειάδου η πρώτη εκπομπή της ΔΤ
(10 Ιουλίου 2013)

Πέντε μήνες μετά

Στις 5 Νοεμβρίου 2013 ψηφίζεται στη Βουλή ρύθμιση που εγκρίνει την εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών στην ψηφιακή τηλεόραση χωρίς την προκήρυξη αδειών και την υποχρέωση καταβολής τιμήματος για τη χρήση συχνοτήτων. Η ρύθμιση που χαρακτηρίστηκε «δωράκι  – σκάνδαλο» προς τους καναλάρχες έκανε την εμφάνισή της ως άρθρο σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας (!) και εν όψει του διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης στον οποίο δεν μπορεί να συμμετάσχει η δημόσια τηλεόραση.

Ακολουθεί η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο
(7 Νοέμβρη 2013)

Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ
 

Οι χειροπέδες στην ΕΡΤ

image

Το σποτ των εργαζομένων μετά την επέμβαση

Και οι πολιτικές εξελίξεις…

Πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Όλο το ιστορικό στο tvxs.gr
Λουκέτο στην ΕΡΤ
Επέμβαση στην ΕΡΤ